Helmond - Moskou

Onze kans om eindelijk eens af te rekenen met alle vooroordelen over Rusland!

zaterdag, april 08, 2006

LENIN !


De mensen die wel eens in Moskou, en met name op het Rode Plein, zijn geweest, zullen niet zijn ontkomen aan het feit dat het plein tot twee uur is afgesloten.
Reden hiervoor is, de bezoekers aan het Mausoleum van Lenin, die als een marmeren bunker op het plein is gevestigd.
Het enige leuke aan deze situatie is de parade van de leden van de communistische partij.
Trots marcheren deze mensen gewapend met vlaggen over het plein, om na een bezoek aan hun voormalige leider, weer af te marcheren.
Dit feit geeft de toerist een gevoel van een klein beetje meemaken,van de sfeer die hier eens gehangen moet hebben.
Terwijl ik dit schrijf, bedenk ik mij dat ik hiervan nooit foto’s heb gemaakt, toch maar eens doen dit jaar, want waarschijnlijk zal het niet lang meer kunnen.
Het lichaam zal vermoedelijk binnen twee jaar zijn verdwenen.

Nu roepen ze dit al jaren, maar in de krant Kommersant, las ik een artikel waarin Verenigd Rusland (de regeringspartij), hun plannen bekend maakten.
Op advies van ‘Het Russisch Historisch Instituut’, gaat men nu bekijken of het mogelijk is dit binnen twee jaar te kunnen verwezenlijken.
In het rapport dat zij hebben opgesteld, geven zij een aantal redenen, waarom het lichaam, en het Mausoleum weggehaald moeten worden.
Enerzijds heeft Vladimir Lenin, het sociaal en economische belang van Rusland (Sovjet Unie), destijds in een impasse gebracht, en kost het de belastingbetaler gewoonweg teveel geld.
Ze stellen voor om het lichaam aan de communistische partij over te dragen, zodat deze, voor eigen kosten, kunnen beslissen wat er mee moet gebeuren.

De communisten vinden het rapport een provocatie tegen de partij, en zijn bang dat het er nu dan toch van gaat komen.
Sinds de jaren negentig is er al de discussie, maar voor het eerst bemoeien zich nu ook historici hiermee.

Volgens de bekende Russische wetenschapper Stanislav Belkovsky, heeft hij informatie dat nu ook Poetin zich er mee bezighoudt, en het lichaam op de negentigste verjaardag van de ‘Oktober revolutie’, uit het mausoleum zal worden gehaald.

Ik hoop eerlijk gezegd dat ze dan ook direct dat vreselijke monster van het Rode Plein halen.

Pakka. helmos@freemail.nl

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home