Helmond - Moskou

Onze kans om eindelijk eens af te rekenen met alle vooroordelen over Rusland!

zondag, augustus 06, 2006

TEGENWOORDIGE RUS !


Tijdens onze vakantie heb ik mij er over verbaasd dat er zoveel zogenaamde “ASO-BAKKEN” bij zijn gekomen in Moskou.
De welgestelde Rus is dus ook het afgelopen jaar weer flink gestegen.
Geen probleem uiteraard, want hoe meer van die gevaartes de wegen van Moskou gaan bevolken, hoe beter het gaat met het land.
Ik heb mij vreselijk vermaakt tijdens een bezoek aan de notaris voor het verkrijgen van een aantal documenten.
We moesten dit doen bij een notaris aan de Tverskaja, de grootste winkelstraat van Moskaou, en ik zou even buiten blijven staan, zodat ik een sigaretje kon roken.
Wie ooit wel eens in Moskou is geweest, en dus zeker deze straat heeft bezocht, weet dat het parkeren een groot probleem is.
Schuin parkeren is een must, en dan staan ze ernaast te wachten op een plekje.
De dames van de welgestelde komen uiteraard in hun PIV’s zaniken omdat er geen plek is, en de parkeerwachters zoeken daarop naargeestig naar een plaatsje om de rijke dames van dienst te kunnen zijn.
De welgestelde van Moskou verschillen niet zoveel van die uit ons land, want na terugkomst bij hun auto, schelden ze meestal omdat zij het verschuldigde bedrag bij moeten betalen, terwijl ze weten dat zij weer eens te lang in de schoenenwinkel hebben vertoefd.
Toch zou de werkwijze van Moskou wel een redelijke oplossing voor Amsterdam zijn, want het parkeerbeleid in de binnenstad van Moskou is een stuk vriendelijker dan hier in Holland.
Als je bijvoorbeeld je auto parkeert in de binnenstad van Moskou – daar waar parkeerwachten staan – geef je geld aan de parkeerwacht voor de tijd die je denkt nodig te hebben.
Hij koopt een kaartje bij de automaat, en overhandigd deze, waarna hij een bonnetje achter de ruitenwisser steekt met de aankomsttijd, en het betaalde bedrag.
Bij terugkomst kijkt de parkeerwacht op het bonnetje, en verrekend het verschuldigde bedrag – wat meestal gepaard gaat met een fooi – en er is geen vuiltje aan de lucht.
Geen boetes, geen wielklem, en geen gezeur over de tijd die je er hebt doorgebracht.
Misschien kunnen Nederlanders hier iets van leren!

Pakka. helmos@freemail.nl

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home