Helmond - Moskou

Onze kans om eindelijk eens af te rekenen met alle vooroordelen over Rusland!

zaterdag, februari 25, 2006

ZWARTE DAG ! (4)


Ondertussen is het dodental van de ramp op de Moskousche markt, opgelopen tot 65, maar dit zullen er zeker meer worden.

Een probleem bij deze ramp is, de identificatie van een hoop slachtoffers, omdat het veelal gaat om illegale inwoners van Moskou, en deze mensen dienen dus geidentificeerd te worden door familileden.

Misschien zou ik beter voor de Nederlandse lezers, uit kunnen leggen, dat Rusland een ander administratief systeem heeft dan in Nederland.
In Holland schrijft men zich in, in een nieuwe gemeente, en het uitschrijven in de oude gemeente, gebeurt automatisch.
Voor een inschrijving in de nieuwe gemeente, dient men in het bezit te zijn van een huur-, of koop-kontrakt.

In Moskou dient men, net als in Nederland, een inschrijvings-bewijs van een woning te overhandigen.
Echter bij een woning, staat normaal gesproken een registratie van de eigenaar, en dus kan de huurder dit dokument niet overhandigen.
Dit doet de eigenaar om privatisering tegen te gaan.
Hoe deze privatisering werkelijk in zijn werk gaat, zal ik u later nog wel eens uitleggen, maar feit blijft dus dat de huurder, geen inschrijving in de gemeente kan krijgen, en dus illegaal is.
Geen werk-vergunning, geen legale inkomsten, en meer van deze zaken, bepalen dat de personen in de illegaliteit verdwijnen, en dus ook niet geregistreerd staan bij een eventuele ramp als op de Basmannymarkt.

Tot nu toe zijn er zeven lichamen gevonden welke niet geidentificeerd kunnen worden, maar ook dit aantal zal zeker op gaan lopen, wanneer de reddings-werkers de nog niet geborgen lichamen tevoorschijn weten te halen.

Door het vele verwrongen staal is het een zeer lastige klus om bij alle ruimtes te komen, maar de ruimtes waarin eventuele overlevenden te vinden zouden zijn, zijn allen reeds onderzocht, en dus is de kans op verdere overlevenden, vrijwel nihiel.

Het zal waarschijnlijk nog dagen gaan duren, voordat er een werkelijk aantal slachtoffers gegeven kan worden, en dus is het eigenlijk maar afwachten op verdere berichtgeving.

Voor de mensen die in Nederland verblijven, en waarvan eventuele familie bij de ramp betrokken zijn, heel veel sterkte toegewenst!!!!!!!!!!

Pakka.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home