Helmond - Moskou

Onze kans om eindelijk eens af te rekenen met alle vooroordelen over Rusland!

zaterdag, februari 18, 2006

TERRORISME !


Normaal gesproken, vind u niet veel politiek nieuws op onze log, maar voor deze keer wilde ik toch een uitzondering maken.
Waarom?
Wel om de eenvoudige reden dat zowel in Nederland als in Rusland de dreiging van een terroristirche aanslag steeds groter wordt.
In Nederland lijkt het allemaal nogal mee te vallen, en komen we er nog goed mee weg.
Maar in Rusland zijn er, zoals vrijdag bekend is gemaakt, reeds 203 aanslagen gepleegd in 2005.

Zoals ik al schreef, gebruiken wij deze log niet voor politieke doeleinden, of onze gal te spuien over de dagelijkse politieke gang van zaken, daar zijn tenslotte betere logs voor te vinden.

Echter hebben wij eenmaal te maken gehad met de gevolgen van zo'n terroristische aanslag, en wilden u graag proberen uit te leggen welk gevoel dat geeft.

Een aantal jaren terug, was er een grote bom-aanslag in de gangen van de metro van Moskou, waarbij tientallen slachtoffers zijn gevallen, waaronder een neef van Natasha.

Elk jaar weer gaan we even naar de plek waar de bom-aanslag is gepleegd, en ik kan u verzekeren, dat het een onwerkelijk gevoel geeft als je daar bent.

Twee jaar geleden, in de tijd van de gijzeling van Beslan, werd er ook een aanslag gepleegd op een metro-station.
Dit metro station ligt aan het begin van de prospekt-Mira, en een week daarvoor hebben we daar nog gewinkeld, en hebben daarvandaar de metro genomen.

Natuurlijk hebben meer mensen op die dag daar de metro genomen, maar het komt dan zo akelig dichtbij, dat je pas dan gaat beseffen dat ook jij daar had kunnen lopen, op dat moment.

We staan hier uiteraard nooit bij stil, wanneer we naar Rusland gaan, en nemen, net als iedereen weer dagelijks de metro.

Rashid Nurgaliyev, minister van binnenlandse zaken, meldden tijdens zijn persconferentie dat er 450 aanslagen beraamt zijn in 2005, en dus 60 % is verijdeld.
Normaal ben ik geneigd de uitspraken van een politicus, met een korreldje zout te nemen, maar op de een of andere manier, lijkt mij deze uitspraak wel acceptabel.

Pakka.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home