Helmond - Moskou

Onze kans om eindelijk eens af te rekenen met alle vooroordelen over Rusland!

dinsdag, april 11, 2006

PAROCHIE FEEST 2006 !


Afgelopen zaterdag was het dan zover, het parochiefeest van 2006 werd weer gevierd in Nijmegen.
De Orthodoxe kerk in Nederland wordt over het algemeen goed bezocht door de russen die in Nederland wonen, en Nijmegen biedt deze gelegenheid ook voor de Russen die in het grensgebied van Duitsland gehuisvest zijn.
Dit feest was eigenlijk een speciaal feest, omdat de Aartsbisschop van Belgiƫ, monsieur Simon, voorging in de dienst.
In de dankwoorden van o.a. Vader Sergi Merks, werd monsieur Simon bedankt voor de aanwezigheid op deze dag, en dat de parochie nu dus echt was ingewijd.
Monsieur Simon op zijn beurt vond het jammer dat Vader Sergi Merks nu dus echt was verdwenen uit de Belgische en Rotterdamse parochies, maar vond het fijn dat er nu dus in Nijmegen een volwaardige parochie aanwezig zal zijn.
Ook het feest daarna was weer een belevenis die bij mij de heimwee naar Rusland deed terugkeren.
Onze vriend Boris (hij is ook zanger bij het koor), zorgde dat het ons aan niets ontbrak, en liep heen en weer om voor ons te zorgen, bedankt vriend!
Voor ons is het normaal gesproken alleen mogelijk om tijdens onze vakanties naar een echte Orthodoxe kerk te gaan voor het bijwonen van diensten, maar we hebben nu dus een plek gevonden om ook in Nederland diensten bij te kunnen wonen, en we zullen daar zeker gebruik van gaan maken.
Nu zijn er eens in de twee weken diensten, maar dit gaat zeker veranderen, en uitgebreid gaan worden naar diensten die elke week plaatsvinden.
Door een Hollandse omroep zijn er beelden en interviews gemaakt, en ik ben nog bezig om er achter te komen voor welke omroep dit is gedaan, zodat ik deze beelden door kan linken.
Dus later zeker meer!!!!!!!!!

Pakka. helmos@freemail.nl

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home